Aigua i pa (BdR)

Bon dia,

Avui parlarem de la gestió de l'aigua, dels problemes de la pagesia i de la Catalunya de l'any 2050. Ens preocupem molt de la identitat, del talent i de la geopolítica militar i tenim molt poc en compte les necessitats humanes més bàsiques: la qualitat de l'aigua, de l'aire i del menjar.

Tot i la febrada identitària que viu al món, els americans fa temps que tenen estudiat que les guerres del futur esclataran en les disputes pel control dels recursos naturals. Catalunya no és una terra especialment rica en aquest aspecte, però té una mica de tot i com que la relació entre el camp i la ciutat és força equilibrada, ha pogut fer funcionar la seva economia sense necessitat de robar gaire.

Segons el Pol Bragulat, el futur de Catalunya no es juga tant en l'atracció del talent com en la capacitat que el país pugui tenir a l'hora de donar una resposta al canvi climàtic i a la revolució agrícola. No podem continuar explotant el camp com si fos una cadena de muntatge o una mina, és a dir, amb la mentalitat del segle XX. Hem de canviar el xip, em deia el Pol l'altre dia.

Si volem que Barcelona sigui un pol d'atracció la ciutat ha de poder seguir oferint una bona gastronomia a preus assequibles i un rerepaís productiu i ben regat. Justament perquè Internet ha deslocalitzat el talent, el talent anirà allà on la qualitat de vida sigui més alta. No ens podem permetre cremar els nostres recursos naturals, ni malmetre l'ecosistema del principat, ni contaminar la nostra aigua o el nostre aire.

Si la Generalitat volgués, podria implementar polítiques agràries que la situessin al capdavant de la Unió Europea. L'ecologia és un dels pilars de la revolució tecnològica i Catalunya no en pot quedar enrere. El jove Pol Bragulat, que ho té ben estudiat, ens ho explicarà avui de la manera més pedagògica i amena possible.