Contacte

Fes servir el formulari per escriure’m.

Carrer Comte d'Urgell
Barcelona, CT,
Spain

Nens-foto.jpeg

Projecte Barcelona

Coloms i espanyols a Plaça Catalunya

Enric Vila

Per valorar Francesc Macià n'hi ha prou d'anar a Plaça Catalunya. A Barcelona, totes les places grans són lletges -si bé tampoc no és cosa que ens hagi de sorprendre. A tot el món, les places són espais propagandístics. El poder hi adoctrina el poble a canvi d'aire net i de sucre sensacionalista.

A les places, el poder polític hi mira d'aparèixer més amable i èpic que no és. El futur i el passat es pinten de colors atractius i optimistes. A les places petites, l'imaginari del país es pot mostrar sense conflictes. A les places grans, en canvi, el xoc amb Espanya ho empastifa tot de mala manera

El secret del pa amb tomàquet

Enric Vila

La plaça Francesc Macià explica molt bé com ha funcionat el geni català modern. Si te la mires per parts està feta d’elements precaris. La torre del comte de Godó no arriba a gratacels. La façana de l’antiga seu de Winterthur és bufona, però no és cap joia arquitectònica (…)

 

Cadafalch contra Gaudí

Enric Vila

Un dels racons de Barcelona que explica millor el cor de la ciutat és el que hi ha entre la Casa Batlló i la Casa Amatller. Si mai voleu que un estranger entengui Catalunya porteu-lo a Passeig de Gràcia i feu-li contemplar la intersecció de les dues façanes.